By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Boborecept: Nejčokoládovější sušenky

A co dneska budete mlsat vy? My už to díky Zuzce víme!

IMG_7501

 

Ptát se, jestli máte rádi čokoládu, je jako ptát se, jestli rádi jezdíte na dovolenou. Já osobně miluju tu hořkou a hutnou. Proto všechny dezerty, co doma tvořím, jsou většinou z této. Pokud koupíte kvalitní čokoládu, je to na výsledku rozhodně znát. Tyto cookies, naše nejoblíbenější, jsou jako kombinace cookies a brownies – bohaté, a mazlavé uvnitř. Jednoduché na přípravu, dlouho vydrží a navíc jsou fakt mňam. Nervy vám jistě poděkují… A i když se blíží plavková sezóna, občas si dát něco dobrého není hřích.

Ingredience:

150 g prosáté hladké mouky

100 g změklého másla

110 g tmavého cukru

1 vejce

30 g holandského kakaa

1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva

180 g rozpuštěné tmavé čokolády

100 g nalámané čokolády

hrst ořechů podle vlastní volby

kapka vanilkové esence

1 špetka soli

Postup:

  • Máslo nejdříve nechte změknout a společně s cukrem jej vyšlehejte do nadýchané světlé pěny
  • Do vyšlehané hmoty přidejte vejce a šlehejte několik minut, než se vám vše spojí
  • Přisypte mouku, kakao, sůl, sodu a vanilkovou esenci
  • Čokoládu si mezitím nechte rozpustit ve vodní lázni, o pokojové teplotě opatrně vmíchejte do směsi a jemně zamíchejte
  • Přidejte nalámanou čokoládu a ořechy. Hmotu dejte alespoň na 20 minut do ledničky
  • Troubu si předehřejte na 160 stupňů
  • Z těsta vytvarujte kuličky, dejte na plech s pečícím papírem a nezapomeňte trochu uplácnout. Posypte oříšky
  • Pečte cookies cca 12 minut, záleží na velikosti
  • Po vyndání z trouby by měly být ještě měkké, ztuhnou, jakmile vychladnou

Hezké večery a sladká rána přeje Zuzka

 

IMG_7502

IMG_7503

IMG_7504

IMG_7505

 

ZUZANA
LATANÍKOVÁ

food blogerka
Zdroje: archiv

Vydáno: 25.3.2018 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist