3 zdravé obědy do kanceláře
Většinou nemám čas zajít se během obědové pauzy najíst. Vlastně tak nějak ani žádnou obědovou pauzu nemám 🙂 Proto se snažím přinést si do práce vždy nějaké jídlo. A ano… vím, že je to nezdravé, ale většinou ho zhltnu u počítače. Ale kreativita mých výtvorů maličko pokulhává. Proto jsem se rozhodla zapátrat na netu a našla tyhle úžasné „lunch“ recepty do každé kanceláře.
Medovo-sezamové kuře s rýží
Čas přípravy: 10 minut
Ingredience:
2 kuřecí prsa
3 lžíce medu
špetka mletého chilli
špetka skořice
pepř a sůl
čerstvá citrónová šťáva
sezamová semínka
basmati rýže
kari koření
olivový olej
Postup:
Do igelitového sáčku se zipovým zavíráním vložte nakrájené kuřecí maso, olej, med, sůl, chilli, pepř, skořici, citrónovou šťávu a kari. Sáček pevně uzavřete, zatřepejte s ním a uložte na hodinu (nebo na noc) do ledničky.
Do pekáčku dejte maso s marinádou a podlijte jej lehce vodou. Hustě posypte sezamem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Maso čas od času promíchejte, ať je opečené ze všech stran. Podávejte s basmati rýží a spařenou brokolicí nebo chřestem.
Sladké brambory s cizrnou
Čas přípravy: 5 minut
Ingredience:
2 lžičky olivového oleje
1/2 červené cibule
2 sladké brambory
1 brokolice
kapusta
1 plechovka cizrny
špetka kmínu
1/2 čajové lžičky chilli koření
1/2 čajové lžičky sušeného česneku
sůl a pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem a dejte na něj nakrájené sladké brambory a cibuli. Zakápněte trochou oleje a dejte do trouby. Po přibližně 5 minutách přidejte na plech nakrájenou brokolici. Pečte zhruba 10 minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké.
Zatímco se zelenina a brambory pečou v troubě, rozpalte v pánvi olej a osmažte na něm cizrnu spolu s kořením. Jakmile bude cizrna dohněda opečená, zakápněte ji citrónovou šťávou.
Servírujte se spařenými lístky kapusty a jogurtovou zálivkou.
Sezamovo-zázvorové cuketové nudle
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
1 středně velká cuketa
2 stroužky česneku
sezam
jarní cibulka
olivový olej
sójová omáčka
omáčka Sriracha (pálivá chilli omáčka)
zázvor
koření pěti vůní
Postup:
Cuketu pořádně omyjte a nakrájejte nožem na tenké nudle (osvědčila se mi i škrabka na brambory, kterou vytvoříte rovnoměrné tenké nudle).
V pánvičce smíchejte všechny ingredience na omáčku – tedy olivový olej, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, omáčku Sriracha, koření pěti vůní a půlku jarní cibulky. Přidejte cuketové nudle a vařte přibližně 4 až 6 minut, dokud nezměknou.
Podávejte ozdobené jarní cibulkou.

JANOTOVÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, instagram
Vydáno: 16.9.2018 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Veronika & její cesta po Americe + tipy na zářijové výstavy
Je tu pomalu konec léta, ale teploty venku tomu naštěstí moc nenasvědčují. Pohyb v čase a prostoru a časová smyčka, tak by se daly popsat mé pocity z letní cesty po U.S.A, která začala v Los Angeles a skončila v[číst více]
-
10 návrhářů svatebních šatů, o kterých jste ještě neslyšeli. Až do teď!
V kategorii svatebních šatů má určitě každá holka svoje favority. Já osobně miluji tylově vrstvené šaty od Very Wang, klasické A-linie z hedvábí od Oscara de la Renty nebo siluetu mořské panny od Caroliny Herrery. Větší „svatební odbornice“ nepřekvapí ani[číst více]
-
Bambusové tonikum s probiotiky a koloidním stříbrem
Česká značka luxusní bioaktivní kosmetiky Yage Organics ještě více „vymazlila“ recepturu svého tonika Rose Kiss, které je v péči o pleť inspirovanou korejským očistným rituálem naprosto zásadní. Nováčkem je v receptuře koloidní stříbro, které přispívá k dokonalejší očistě včetně redukce kožního mazu a[číst více]